-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Ny Trimble X7 kan bruges af både eksperter og nybegyndere


Den nye Trimble X7 Scanner, er et 3D laser scanning system, der hurtigt giver en overskuelig og præcis punktsky. Samtidig sørger avanceret software for automatisk at sammensætte de mange scanninger, til en samlet 360 graders visualisering af den givne case. Vi snakkede med Jacob Westergaard, der som en af de første i Danmark har prøvet kræfter med Trimble X7 Scanneren.


Jacob Westergaard er selvstændig arkitekt og arbejder især med den ældre bygningsmasse, og han er derfor afhængig af udstyr, der kan danne overblik over de faktiske forhold, fremfor at beslutninger skal tages på gamle og udtjente plantegninger:

- Jeg har længe arbejdet med ældre ejendomme og gamle kirker, hvor jeg ofte oplevede udfordringer med eksisterende løsninger indenfor punktskyer. Det tog lang tid at ligge de mange scanninger sammen med en dertilhørende risiko for fejl, fortæller Jacob og fortsætter:

- Jeg fik så anbefalet Trimble X7-scanneren, der viste sig at være til stor hjælp for mit arbejde. Jeg vurderer at jeg kan spare en tredjedel af tiden på scanningerne. Både kamera og software er på et så højt niveau, at den endelige punktsky overflødiggør brugen af redigeringer.


En dynamisk punktsky

- Arbejder man på ældre bygninger, med alle deres skævheder er detaljeringsgraden utrolig vigtig, for det gør, at alle parter kan tage beslutninger baseret på virkeligheden, der er repræsenteret af punktskyen. Gamle plantegninger er alt for usikre med især de ældre bygninger, der med tiden er bygget om eller har fået en række skævheder som følge af tidens tand. Med løbende scanninger får man også en dynamisk punktsky, som kan udvikle sig med tiden, så man hele tiden ajourfører de faktiske forhold til stor gavn for ejendomsadministratorer, forklarer Jacob. Han afslutter:

- Det at softwaren selv ligger de mange scanninger sammen, er en stor hjælp og den ekstra tid man har på hånden, kan bruges til en bygningsinspektion mens scanningen er i gang. Jeg vil sige, at præcision og software gør at klassiske visualiseringer ikke længere er nødvendige. Den punktsky vi nu kan arbejde ud fra, er så overskuelig at alle kan være med. Med udstyr og software som dette, er det vigtigt at alt er brugervenligt. For der er jo mange forskellige folk på sagen, der skal arbejde ud fra de her scanninger. Men jeg syntes at Trimble X7 har gjort, at det i praksis er utrolig simpelt at benytte, hvad enten man arbejder med det her hver eneste dag, eller kun i ny og næ skal arbejde med punktskyer. Det er kort sagt rart at arbejde med en scanner som denne, der er nem og intuitiv at arbejde med, så alle kan være med. Også selvom de aldrig har arbejdet med den slags udstyr før.

Softwaren bag Trimble X7-scanneren, som Jacob udviser begejstring for, hedder Trimble Perspective og den er specielt udviklet til lige netop denne scanner. Den gør det enkelt og simpelt at databehandle de mange inputs og færdiggør behandlingsarbejdet på farten, så der er ikke behov for at tage tilbage til kontoret for at efterbehandle filerne.


Læs mere om Trimble X7 scanneren her

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS