-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Trimble Catalyst i Nepal - en VIA historie

​I januar 2020 drog to undervisere og tre studerende fra VIA University College til Madi i Nepal for at bidrage til etablering af et nyt vandforsyningssystem til ca. 500 huse. Projektet er finansieret af Poul Due Jensens Fond og styres af Envidan. VIA’s deltagere skulle foretage en række opmålinger og registreringer i felten da der i Nepal hverken findes geologiske eller topografiske kort med brugbar detaljeringsgrad.

Der blev derfor lavet GPS opmålinger med en nyudviklet GPS, kaldet Trimble Catalyst. ​Catalyst GPS’en beregner sin position via en tilhørende Android-enhed med signaler direkte fra GNSS-satellitterne og opkobling til mobilnettet. Trimble’s netværk til formålet dækker det meste af verden.

Lærerne brugte inden turen ca. 2 dage til at lære udstyret at kende med den tilhørende Trimble Penmap software. Det viste sig at være nemt og problemfrit at komme i gang med.​Efter en grundig introduktion til udstyret skulle de studerende selv udføre opmålingerne. Det gik fint så både topografi og forbrugssteder blev opmålt. Bagefter kan pumper og ledningsnet dimensioneres rigtigt, og etableres efterfølgende.Arbejdet med Trimble Catalyst foregik nemt og problemfrit. Der er dog visse udfordringer ved at foretage opmålinger i et land som Nepal. ​Blandt andet gav ustabilt mobilnet lidt udfordringer undervejs.​

VIA opnåede nøjagtigheder på ​0,30 m i planet (XY) og 0,50 m i højden/kote (Z). Kravene til opmålingsnøjagtigheden var på 0,50 -0,60 m i både plan og kote. Så målingerne lykkedes indenfor den krævede nøjagtighed. Overordnet set var det en positiv oplevelse at anvende Trimble Catalyst i Nepal.Det skal dog også nævnes at det kan give vanskeligheder at bruge avanceret udstyr under primitive forhold som i Nepal. Man er nødt til at lære at tappe strøm fra alle former for batterier, og selv lave nødreparationer med gaffer-tape og bambus-pinde.

VIA mener ud fra erfaringerne, at Trimble Catalyst også vil være meget velegnet for f.eks. forsyningsvirksomheder eller museer til deres daglige virke med opmålinger.


Du kan læse mere om Trimble Catalyst her, hvor du også kan booke et demosæt og prøve Trimble Catalyst helt gratis i en uge.Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS