-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

ALLE: Dobbelt op med Galileo og Beidou

​Vi har brugt det amerikanske GPS og det russiske Glonass-system i mange år. GPS og Glonass giver i dag tilsammen mellem 13 og 20 tilgængelige satellitter på et vilkårligt tidspunkt på dagen.

Hvis man også inkluderer satellitter fra det europæiske Galileo og det kinesiske Beidou, vil man have adgang til i alt 26 til 37 satellitter afhængig af måletidspunktet. Det betyder altså, at man rundt regnet har dobbelt så mange satellitter tilgængelige, når man kan inkluderer Galileo og Beidou. Det kan betyde rigtig meget, hvis man arbejder et sted, hvor omgivelserne blokerer for GNSS-signalerne. Så kan det være forskellen på, om man kan måle effektivt og troværdigt, eller om man må gå hjem med uforrettet sag.

Galileo

Status på det europæiske Galileo-program er, at der nu er opsendt i alt 26 satellitter. Vi kan desværre ikke bruge alle 26. De fire nyeste Galileo-satellitter, der blev sendt op i juli 2018, er stadig ”Under Commissioning”. De forventes i drift i løbet af foråret. Derudover er der et antal inaktive satellitter, som ikke kan bruges på grund af fejl på satellitterne, testprogrammer eller andet. Tilbage er der 14 brugbare Galileo-satellitter. De brugbare satellitter er ikke placeret jævnt i de benyttede satellitbaner, så i øjeblikket kan man på et vilkårligt tidspunkt se mellem 2 og 6 Galileo-satellitter over Danmark.

Beidou

Det kinesiske Beidou består af tre forskellige slags satellitter, hvoraf vi i Europa kun får glæde af den ene slags. Det er kun de såkaldte MEO-satellitter (Medium Earth Orbit), der kommer om på vores side af jorden. Det betyder, at vi nu har glæde af 21 aktive Beidou-satellitter. Der er sendt i alt 12 Beidou-satellitter op i løbet af fem måneder i 2018, og kineserne er ikke færdige endnu. Den næste Beidou-satellit (MEO) forventes opsendt i oktober 2019. Vi kan lige nu benytte mellem 8 og 13 Beidou-satellitter.Antallet af satellitter er både i tekst og grafik angivet ved en elevationsmaske på 10°. En lavere elevationsmaske vil naturligvis give endnu flere satellitter, men så er der også større risiko for at man modtager et reflekteret eller på anden måde fejlbehæftet signal. Derfor er den gældende anbefaling fra Trimble, at man holder elevationsmasken på 10° eller højere.


Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS