-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Landbrug: Geoteam skal hjælpe 20 landmænd til at blive præcisionspiloter

​Tanken bag det nye pilotprojekt, som er sat i værk af landbrugsstyrelsen, er at udvikle forståelsen for - og mulighederne med - præcisionslandbrug. Præcisionslandbrug er en dyrkningsform, der skal bidrage til at forbedre miljøeffekten, og det kan derfor blive et godt virkemiddel i den målrettede regulering. Derudover er det samtidigt med til at give penge på bundlinjen for landmanden.

Pilotprojektet er det første af flere initiativer Landbrugsstyrelsen igangsætter. Senere vil erfaringerne, der kommer fra dette projekt, også blive en del af partnerskabet om præcisionslandbrug som er indgået med Landbrug & Fødevarer.
Digitalisering er nødvendig

Landbrugssektoren har altid været væsentlig for den danske eksport. 2017 var ingen undtagelse, og hele fødevareklyngens eksport satte rekord med en samlet eksport på 164 mia. kr. Det svarer til ca. 25 procent af Danmarks samlede eksport. Det er derfor både er naturligt, og økonomisk nødvendigt, at branchen udvikler sig.

Men selvom det er en stor landbrugssektor, der eksporterer for rigtigt store beløb, hører man samtidigt ofte i medierne, at det er svært for den enkelte landmand, at få økonomien til at hænge sammen.

Derfor skal landmændene generelt blive bedre til at effektivisere sine bedrifter, øge udbyttet af markerne, bringe omkostningerne ned, samtidig med at der tages højde for miljøkravene, der stilles af myndigheder og forbrugere.

Det er her automatisering og databearbejdning har vist sig at have et kæmpe stort potentiale.​
Forbedre fremtidens regulering

De 20 landmænd, der blev udvalgt blandt 47 ansøgere, vil blive landets pionerer inden for præcisionslandbrug. De vil, som de første, blive stillet overfor færre miljøkrav, og vil i stedet skulle gøde deres marker ved brug af markdata og GPS teknologi. Derved skal de 20 landmænd være med til at udvikle fremtidens landbrug, og forme miljøreguleringen.

I dag ser man i stadig større grad, at landmænd investerer i digitale teknologier til at monitorere, indsamle og analysere data om forhold i markerne. Den nye teknologi i præcisionslandbruget kan hjælpe med at sikre, at landbruget fortsat kan drives rationelt i Danmark, til gavn for både miljø og landmandens økonomi.

Hvis projektets data viser sig at kunne bruges som tilstrækkelig dokumentation for landbrugets reducerede udvaskning af kvælstof mv. til vandmiljøet, så vil præcisionslandbrug kunne blive et effektivt middel for fremtidens målrettede regulering. 


Geoteam & Præcisionslandbrug

Geoteam A/S er en af Danmarks største aktører på autostyring og redskabsstyring til det moderne præcisionslandbrug. ”Vi dækker alle områder i præcisionslandbruget fra såning til høst, og vores løsninger virker med stort set alle mærker og modeller. Vi forhandler Trimble’s udstyr, som sikrer, at maskinerne kan arbejde i marken efter ethvert mønster med centimeters nøjagtighed. Udstyret kan automatisk sende data til kontoret via en ’sky’, så markarbejdet kan optimeres fra kontoret. Vores systemer er udviklet specifikt til landbruget, så de er tilpasset landbrugets arbejdsgange, og vi giver efter vores egen mening landets bedste support specielt på vores produkter” siger forretningschef Niels Rasmussen.

Geoteam A/S er et selvstændigt aktieselskab, der også ejer og administrerer GPSnet.dk. GPSnet.dk er et referencenetværk, og signalerne derfra kan bruges i langt de fleste landbrugs-GPS løsninger.Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS