-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LANDBRUG - 75 ud af 80 arbejstimer sparet vha. GPS og snilde fra Geoteam

Majslabyrinten der blev til kunst og kommunikation


Klik her for at se galleri med alle billeder

I den sønderjyske landboforening LHN har man nu i 6 år hver sommer etableret en majslabyrint.Fænomenet har man dyrket langt længere i lande som USA, Frankrig og Tyskland. LHN kan stadig ”prale” med at have Danmarks første og største majslabyrint.Jørgen Popp Petersen der er formand for LHN fortæller at sådan en aktivitet er et rigtig godt middel i samfundskontakt arbejdet fra landbrugets side. Kløften mellem landbruget og det øvrige samfund er desværre blevet større i en årrække, vi bruger derfor en del kræfter i landbruget for at komme på sporet igen siger Jørgen Popp Petersen. Uden samfundets accept har vi yderst vanskelig ved at udøve vores erhverv da vi sådan set fylder det meste af landskabet. For et lille udvalg af landmænd og ansatte er det hvert år en udfordring at kunne præsentere et nyt labyrint motiv og aktivitets program, specielt ”gohstnigt`tene” er tilløbsstykke. Det skal både være sjovt, spændende og nyskabende for at vække interesse.Motivet i 2009 var således jordkloden pga, klima topmødet/debatten. 2010 blev det den lille havfrue fordi hun var til verdens udstilling i Kina. I 2011 var det så Christiansborg fordi folketingsvalget måtte komme midt i vores sæson. Succesen er heller ikke til at tage fejl af, hvert år er der massiv mediebevågenhed midt i agurketiden og flere gange er motivet og historien optrådt i landsdækkende medier. I løbet af de seks åbnings weekends er der ca 3000 besøgene, før majsen snittes og bliver til kvægfoder.

Den praktiske konstruktion er hidtil foregået med hakkejern og målebånd. Der til er det medgået ca 80 mandtimer til at fremstille motiv og ca 3 km gangsystem på et areal af 30 000 m2. I 2011 ville vi dog udvikle teknikken, vi kontaktede forskellige anlægsgartnere og entreprenører, de kunne dog ikke tilbyde bedre løsninger. Da GPS jo er en teknik under kraftig udbredelse i landbruget tog kontakt til Geoteam, her var man straks ”med på spøgen” og var behjælpelig med teknik og assistance. Efter nogen forberedelse på kontoret med georeferering af kortet og montering af udstyret på en mini traktor med fræser tog selve markarbejdet nu kun ca 5 timer.

Som altid var vi dog igen spændt på at se luftfotoet, når man kører på kryds og tværs i en halv høj majs mark kun assisteret af GPS kommandoer så har man overhovedet ingen overblik af resultatet. I LHN fortsættes majslabyrint projektet i 2012, og hvem ved måske bliver det så med et nyt forretnings område, etablering af nye majslabyrinter med den nyvundne knowhow.

Klik her for at se galleri med alle billeder


KLIK HER FOR AT KOMME TILBAGE TIL NYHEDER > NYHEDSARKIV


Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS