-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

NYE GLONASS SATELLITTER OPSENDT

Denne og kommende opsendelser sker for at bringe GLONASS konstellationen op så der fås en fuld konstellation med de 24 satellitter der skal til for at kunne bestemme sin position over alt på jorden med GLONASS alene. Aktuelt er der 23 aktive GLONASS satellitter i omløb om jorden.

Med en elevationsvinkel på 10grd mod horisonten vil man derved kunne forvente maksimalt at modtage signaler fra samlet 13 til 20 GPS og GLONASS satellitter. Samlet er der aktuelt 53 satellitter i de to systemer.

Opsendelsen kan ses på Youtube her.

(med rigtig godt med knasende russersnak ind over) 


Tidligere på året (26 feb. 2011) er den første af en ny generation GLONASS-K (701K, af IGS kaldet GLONASS 801) opsendt med succes. Signalerne trackes fint af en række IGS monitoreringsstationer. Satellitten gennemgår dog fortsat en del tests og kan endnu ikke anvendes af brugere til positionering. Dens status forventes heller ikke at blive skiftet foreløbigt.

Satellitten er den første af en lang række nye russiske satellitter – tredje generations GLONASS. Satellitterne sender i stil med de amerikanske GPS satellitter på samme frekvenser, men med forskellige koder, kaldet CDMA. Ældre GLONASS satellitter anvender FDMA modulering.

De nye signaler forventes at kunne forbedre den autonome positionsnøjagtighed væsentligt. Satellitterne vejer desuden kun det halve af de tidligere GLONASS-M (750 mod 1.450 kg), da udstyret på satellitten er bygget til at fungere i vakuum. Den forventede levetid i rummet for GLONASS-K er tilmed væsentligt længere. Således er den forventede levetid 10 år. De første 27 er bestilt og under produktion.

Billedet herunder viser en model af den nye generation af GLONASS-K Satellitter.
Klik her for at komme tilbage til Nyheder > Nyhedsarkiv

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS