-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Landmåling: Lej en GPS - det er hurtigt, enkelt og præcist

At leje en GPS betyder, at du bruger Trimble's nyeste, opdaterede GPS med RTK-korrektioner fra GPSnet.dk og du får fuld support fra Geoteam.At leje af en GPS som R10 er en 

fordel af flere grunde, mener
Mads Peter Koue fra EKJ


At leje et instrument i stedet for at eje det er en fordel for mange, og det gælder også for EKJ Rådgivende Ingeniører, hvor det er Mads Peter Koue, der jævnligt bestiller GPS'en ved Geoteam. For ham er det primært et spørgsmål om, hvad der koster mest, forklarer han:


"Vi bruger en GPS fire eller fem gange om året, så det kan ikke betale sig for os at købe den selv. Vi samler nogle opgaver sammen, og så lejer jeg GPS'en en dag og tager rundt med den. Trimbles GPS'er er ret enkle at bruge, og det er vigtigt, for nogle gange sender jeg en anden ud for at lave målingerne, og så skal det være let at gøre."


Det giver glade kunder

I dag står han selv og måler punkterne ind på en byggeplads. Her bliver en gammel erhvervsskole revet ned, og man har en forventning om, at der er forurenet jord på grunden. Derfor kræver Regionen, at Mads Peter Koue registrerer vandstandsspejlet tre steder på grunden, så han kan estimere grundvandets strømningsretning under den.


Mads Peter Koue kigger et øjeblik på GPS'ens controller og tænker sig fire måneder tilbage i tiden for at huske, hvordan den fungerer. Heldigvis er menuen intuitiv, så på et par minutter er GPS'en klar, og han går over til den første boring og måler dens overkant ind. Grundvandets niveau under kanten har han målt med en håndholdt vandstandspejler.


"Bagefter måler jeg også nogle punkter ovre i udgravningen ved siden af ind," forklarer han. "Det behøver jeg sådan set ikke, men det vil glæde vores kunde at få dem, og da jeg alligevel har en GPS med og fordi det er så hurtigt at bruge den, så gør jeg det alligevel."


Mere end en GPS

Det er en R10, som Mads Peter Koue har lejet denne gang, og det er Trimbles mest avancerede GPS i september 2015. R10 er en ret lille GPS, som både er let og robust og som desuden er ualmindelig godt til at fange signaler fra positionssatellitterne. Han får altid den nyeste model med, når han lejer ved Geoteam, og den er altid tjekket og fuldt opdateret.


Brugerfladen er derimod den samme, som sidst han lejede en GPS, og det er den også næste gang han lejer. Menuerne ligger nemlig i controlleren, som er en separat enhed, og derfor betjener han GPS'en på samme måde som sidste gang, men han får alligevel alle fordelene af at bruge en GPS, som er state of the art.


Skulle det alligevel knibe med menuerne, så sidder supporten ved Geoteam klar til at hjælpe hele dagen.


Geoteams tilbud om at leje instrumenter kan du læse mere om her på vores site. Vi sender gerne instrumentet til dig, så du ikke behøver at hente det selv.

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS