-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Landbrug: Præcisere autostyring med nyt GPSnet.dk

Selv den bedste autostyring er kun så præcis, som de RTK-korrektioner den får. Derfor er GPSnet.dk nu opgraderet til glæde for sine 1.600 brugere.
En god autostyring er lige så præcise

som de RTK-korrektioner, dens GPS får.


Det landsdækkende GPSnet.dk er netop blevet udbygget, så det nu baserer sig på observationer fra 39 stationer fordelt ud over hele landet, og det har betydning for nøjagtigheden. Systemet er nu det mest moderne af sin slags i Danmark, da alle stationerne er blevet udskiftet. Desuden har systemet fået helt ny software og nye computere, der sikrer driftssikkerheden.


Autostyring kræver RTK

Enhver form for autostyring af traktorer og mejetærskere kører efter en GPS, som fortæller, hvor maskinen er. Reelt rammer den dog kun positionen inden for tre meter eller mere, og her kommer RTK-korrektionerne fra GPSnet.dk ind, forklarer Henrik Lennartz-Johansen. Han er Direktør i Geoteam, der driver det danske GPSnet.dk:


”En traktor med GPS kører i bedste fald med en nøjagtighed på omkring tre meter, fordi atmosfæren forstyrrer satellitternes signaler, og det er slet ikke godt nok til præcisionslandbrug. Men ved hjælp af målinger fra en GPS-modtager og RTK-korrektioner fra vores 39 nye stationer, kan vi beregne præcist, hvor meget atmosfæren forstyrre signalerne på ethvert sted i Danmark. Så når traktorens GPS sender sin position til os over mobilnettet, så sender vi en RTK-korrektion retur, og dermed kan GPS’en finde sin position inden for to centimeter. Så kan man bruge det til noget.”


Basis for moderne landbrug

Præcis kørsel på marken er forudsætningen for et moderne landbrug, for dels giver det mulighed for meget hurtigt at lave præcise plejespor, og at holde dem år efter år. Dels giver det mulighed for at undgå overlap under enhver form for markarbejde, mulighed for at omfordele kemi og såsæd optimalt inden for den samme mark, mulighed for at lægge dræn hurtigt og præcist og meget mere.

Geoteam etablerede GPSnet.dk i 2001 som en service til landinspektører, der har ekstreme krav til nøjagtigheden. Siden har systemet hurtigt vundet indpas i landbruget i takt med, at autostyring og andre former for præcisionslandbrug er blevet almindeligt. I dag har systemet over 1.700 brugere over hele landet.

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS