-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Landbrug: Tilskud på 40 % på autostyring og sektionsafblænding

Det samlede tilskud til kombinationen af autostyring og sektionsafblænding af sprøjtebommen kan komme op på 40 % og endda lidt over.NaturErhverv giver op til 40 % tilskud 

til anskaffelsen af både autostyring og
sektionsafblænding af strøjtebommen.


Senere i år kan landmænd søge NaturErhverv om et tilskud på 40 % til det samlede indkøb af en autostyring med sektionsafblænding af sprøjtebommen. Ansøgningsfristen er udskudt på grund af folketingsvalget, så ansøgningsrunden starter antageligt kort efter valget. Derfor er der endnu tid til at få et tilbud på kombinationen af autostyring og sektionsafblænding af sprøjtebommen.


Søren Geert Jørgensen er maskinkonsulent ved Gefion ved Sorø, og han har sat sig ind i ordningen:

"NaturErhverv lancerer snart et tilskud på 40 % til kombinationen af autostyring og sektionsafblænding af sprøjtebommen. Denne teknologi har lige været i høring ved organisationerne for at finde ud af, om der er andre relevante teknologier, der burde være med. Ansøgningsrunden skulle være startet 1. juni og varet den måned ud, men nu er den udskudt på grund af folketingsvalget."


40 % af prisen fra NaturErhverv

Trods forstyrrelserne er det generelle indhold i ordningen dog på plads, og det ser således ud:

- Ansøgningsrunden vare en måned.

- Man kan søge om støtten til en række specifikke teknologier, der reducerer udledningen af sprøjtemidler eller gødning. I denne artikel fokuserer vi på løsningen autostyring og sektionsafblænding af sprøjtebommen, da Geoteam kan leverer denne løsning. De øvrige teknologier er nævnt i boksen.

- Man skal have lovning på støtten til løsningen, før man anskaffer det.

- Gefion og andre rådgivningscentre hjælper gerne med at udforme ansøgningen. Den skal afleveres igennem et indtastningsskema på NaturErhvervs hjemmeside.

- Tilskuddet fra MiljøErhverv er på 40 % af prisen på en løsning med autostyring og sektionsafblænding af sprøjtebommen. De 40 % beregnes ud fra anskaffelsesprisen på løsningen, med mindre løsningen koster mere end 160.000 kr. I så fald beregnes de 40 % af 160.000 kr.

For den pris er det da også realistisk at anskaffe et godt anlæg, mener konsulent Bent Henneberg fra Geoteam:


"En autopilot og sektionsafblænding på sprøjtebommen til 160.000 kr. er et godt anlæg. Det inkludere nemlig Trimbles nye TMX-2050 autostyringsskærm, som kan håndtere alle former for redskabsstyring uanset mærke og alder af traktor og redskab. Den skærm har også forager automatik, så den selv kan gennemføre en komplet vending i forageren både med lift hængte redskaber og med bugserede. Den er også klar til at håndtere variabel tildeling og afblænding af både såmaskinen og gødningssprederen, og så kan den også bruges til at optegne og registre dræn. Men så ligger det også i kortene, at man godt kan få en autostyring med sektionsafblænding til et noget mindre beløb."

5.000 kr. eller mere fra et energiselskab. 


Oven i dette tilskud til autostyring og sektionsafblænding af sprøjtebommen, kan man også få tilskud fra energiselskaberne til autostyringen, forklarer Søren Geert Jørgensen:


"Man kan også få et mindre beløb ved energiselskaberne til anlægget, for autostyring med RTK reducerer energiforbruget og dermed landmandens CO2 udledning. Den reduktion vil energiselskaberne gerne købe, så det giver også mulighed for at få et tilskud. Som tommelfingereregel skal man regne med, at det bliver til 3,5 til 4 kroner pr. sparet liter diesel det første år, man kører med anlægget. 5.000 kroner er ofte det maksimale beløb, der kan hentes i energitilskud her, medmindre man flytter anlægget rundt mellem flere traktorer og evt. mejetærskere. Her starter ansøgningsproceduren normalt ved landboforeningen."


Geoteams autostyringer kan da også netop flyttes imellem traktorer og majetærskere af landmanden selv, uanset hvilket mærke og alder maskinerne har, og det samme gælder for redskaberne, de skal bruge. Det første år er regnet ud fra anskaffelsestidspunktet for anlægget. Det går ikke efter kalenderåret.


Husk: Vi holder øje med, hvornår ansøgningsrunden starter, og vi varsler det omgående på vores Facebook profil. I mellemtiden kan vi give et tilbud på autostyring med sektionsafblænding af sprøjtebommen.

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS