-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Landbrug: Sektionsafblænding på sprøjten gav stor besparelse

Hans Christian Hansen ønskede at reducere pesticidforbruget og bestilte sektionsafblænding til sprøjten. I dag har han reduceret sit overlap under sprøjtning fra knap 15 % til under 4 %.Alle sprøjter kan få sektionsafblænding uanset deres mærke og deres alder, og traktorens mærke og alder har heller ingen betydning. Hans Christian Hansen fra Gørlev på Vestsjælland havde længe overvejet at få sektionsafblænding på Amazone sprøjten, for han vidste, at han sprøjtede med meget overlap. Faktisk var det helt oppe på 15 % overlap, fordi markerne ikke har rette hjørner og desuden har mange foragre. Bare en af markerne har 21 foragre og en del kiler, forklarer han:


”Hjørnerne på markerne er aldrig helt rette, så man kan ikke undgå at sprøjte med overlap, og derfor overvejede jeg at få afblænding på sprøjtebommen. Der er jo stik bag på Amatron skærmen, så det burde kunne lade sig gøre. Importøren af sprøjten og de forhandlere, jeg henvendte mig til, sagde godt nok, at det var umuligt, men i en annonce hævdede Geoteam, at de kunne klare det.”

Som at dyrke 25 hektar mindre.


Det lykkedes da også hurtigt for Geoteam at få en autostyringsskærm fra Trimble til at styre den automatiske afblænding af sprøjtens sektioner. Desuden fik traktoren en GPS-antenne, så skærmen nu ved præcist, hvor den har sprøjtet, og når en af sprøjtens sektioner kommer ind over et behandlet område, afblænder skærmen simplet hen den sektion.


Derfor er overlappene nu reduceret fra 15 % til under 4 %, og det gør en forskel, konstaterer Hans Christian Hansen:


”Jeg dyrker 240 hektar sammen med min nabo, så den reduktion i overlappet svarer til, at jeg hverken sprøjter eller gøder 25 hektar, men alligevel høster på dem. Det er en besparelse der tæller. Jeg har også valgt at få autostyring, og med den kan jeg også undgå overlap ved såning og andet markarbejde, så set i udgifter vil det svare til, at jeg ikke dyrker de 25 hektar, men alligevel høster på dem.”


Sektionsafblænding til alle mærker

Det er Henrik Nissen, der har ansvaret for Hans Christian Hansens udstyr, og Henrik Nissen har gode erfaringer med at automatisere afblændingen på Amazone sprøjter:


”Det er ikke så svært at få Trimbles skærme til at afblænde sektionerne på en Amazone-sprøjte. Det har vi kunnet i et par år nu, men det er alligevel en udbredt opfattelse, at det ikke kan lade sig gøre. Faktisk har vi specialiseret os i at få en Trimble skærm til at styre sprøjter og andre redskaber af ethvert mærke og alder, samtidig med at skærmen styrer traktoren. Vi har også en autostyring til Hans Christian Hansen, som han kan flytte imellem hans traktorer og hans mejetærsker.”


Successen med det nye udstyr har nemlig fået Hans Christian Hansen til at beslutte sig for at få autostyring på traktoren. En Autopilot på Valtra traktoren vil sikre præcisionen under arbejdet med både sprøjten og alle andre markredskaber, og den vil tillade Hans Christian Hansen at arbejde lige præcist dag og nat. Desuden kan han flytte autostyringen imellem hans Valtra og Claas traktorer og hans Claas mejetærsker. 


 

Læs alle nyheder her

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS