-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LANDBRUG: Sprøjte med 48 sektioner

John Jensen og hans far Claus Jensen overvejede en stor sprøjte med 48 sektioner, og kun Geoteam kunne give dem mere end 15 sektioner.På denne nye sprøjte fra Knight kører 48 af dysserne som sektioner. Det vil sige, at hver af dem tænder og slukker uafhængigt af de øvrige dysser.Claus Jensen kører gårdens Knight sprøjte med 48 sektioner ud fra maskinhuset og kanter den sikkert over gårdspladsen. I to år ledte han og sønnen John efter en leverandør til en sprøjte med 48 sektioner, der tænder og slukker automatisk og uafhængigt af hinanden. For de ville gerne sprøjte mere præcist og dermed spare så meget som muligt ad den vej. Deres tanke var enkelt: hvis der kan være over 48 dysser på en sprøjte, så må der også være en måde at styre hver enkelt af dem på.

Kun én leverandør

De kom hele branchen rundt, før de valgte Geoteam som leverandør, og det kostede to års overvejelser. Men i sidste ende var valget enkelt, for Geoteam var det eneste firma, der kunne håndtere mere end 15 sektioner, forklarer Claus Jensen:

”Vi talte med mange firmaer i de to år, hvor vi overvejede sprøjten, men det var kun Geoteam, der kunne klare 48 sektioner. Da vi havde valgt dem, fandt vi en sprøjte, der passede."

Det skal være professionelt

Claus Jensen har selv arbejdet som montør for Kongskilde, og for ham var det dels vigtigt at se, at montørerne arbejdede professionelt. Desuden betød det noget for ham, at Geoteam er forbundet med landinspektørfirmaet LE34, for så stolede han også på præcisionen.

En avanceret løsning

Selv i Geoteam er opgaver med så mange sektioner dog ikke hverdagskost, men samtidig er det den slags, der holder firmaet i førerfeltet, forklarer Nels Cortsen:

”At udstyre en sprøjte med 48 sektioner var absolut en stor ambition, men vi vidste, at vores udstyr skulle kunne håndtere det. Derfor har vi brugt en del tid på sagen, og nu ved vi præcist, hvordan det skal gøres næste gang.”

Udstyr på John Jensens bedrift

For at styre sprøjten, har John Jensen og hans far anskaffet en autostyring af typen Trimble EZ-Pilot og en FMX-skærm. Skærmen styrer samtidig de mange sektioner på sprøjten via programmet Field IQ. For at holde præcisionen inden for et par centimeter får traktoren korrektioner fra GPSnet.dk. Autostyringen EZ-Pilot er i øvrigt en fleksibel løsning, som de to landmænd selv flytter imellem deres to traktorer.
Når Claus Jensen kører med sprøjten, er det skærmen i traktoren, der styrer de mange dysser. På den måde sprøjter han og sønnen meget præcist og sparer på kemien.


Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS