-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LANSBRUG: Koordiner markarbejdet med skærme og VehicleSync

To traktorer arbejder perfekt sammen, når de har hver deres FmX-skærm, for skærmene udveksler oplysninger under arbejdet.


Glen Nikolajsen og hans søn Daniel fra Spentrup nord for Randers driver deres eget landbrug med forpagtninger. Derudover driver de Balgårde Maskinstation, som udfører en del traditionelle planteavlsarbejder samt entreprenøropgaver. Som et speciale håndterer og spreder de gødning, kompost, aske, slam og kalk, og de har desuden en del sprøjtearbejde. Til den slags opgaver er det tit nødvendigt at have to traktorer i gang på samme mark, og det er let at koordinere deres arbejde takket være deres FmX-skærme, som taler sammen.

Skærme der taler sammen

Maskinstationen råder over fem traktorer med RTK-GPS-system, og tre af dem er desuden udstyret med Trimble VehicleSync, som er det system, der lader skærmene udveksle oplysninger med hinanden. Det gør de når traktorerne er mindre end 400 meter fra hinanden, og tit klarer de det endda på flere kilometers afstand. På den måde er alle skærmene hele tiden opdateret på de udbragte mængder på de enkelte kørespor. Derfor er maskinførerne aldrig i tvivl om, hvor de skal fortsætte arbejdet, når de har været væk efter et nyt læs, medens en anden har arbejdet videre på marken.

I kundernes markspor

Glen og Daniel er rigtig godt tilfredse med VehicleSync, for den løsning tilfredsstiller ikke bare dem selv, men også deres kunder, fortæller Glen Nikolajsen:

"Vi har stort set alle kundernes marker og markspor lagt ind i vores skærme, så vi ved, hvor vi skal køre. Det hele arbejder med RTK-præcision via GPSnet.dk, og vi kan koordinere traktorernes arbejde, medens vi kører. Desuden har vi alt arbejdet registreret i skærmene, så bagefter kan vi se, hvad vi har spredt hvor og hvornår."

Gode fagfolk og support hele året

Geoteams support på udstyret betyder også meget for Balgårde Maskinstation, forklarer han:

”Der er også vigtigt, at de giver en god support, og at der kommer nogle dygtige servicefolk ud i en veludstyret bil. Lasse, som kommer ud til mig, er venlig og dygtig og han har en stor viden om maskinerne, så når vi er i marken, kan han både vejlede os og finde fejl."

Faktisk er supporten tilgængelig det meste af døgnet i sommerhalvåret.

Maskinstationens udstyr

Glen og Daniel Nicholajsen har investeret i en del udstyr til deres bedrift. Specifikt til deres spredearbejde har de investeret i tre FmX-skærme, som alle er udstyret med Trimble VehicleSync, så de kan tale sammen. Skærmene har også programmet Field-IQ installeret, så de kan styre og graduere tildelingen af gødning, kompost, aske, slam og kalk, og programmet kan også styre tildelingen fra sprøjter. Skærmene samler desuden oplysninger om arbejdet på markerne, så de to landmænd altid ved præcist, hvor meget de har tildelt hvor og hvornår.
Glen Nicholajsen og hans søn Daniel bruger meget udstyr fra Trimble, og de køber det ved Geoteam. Det er ekspertisen i virksomheden, de sætter pris på.
Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS