-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LANDMÅLING: Greve Vandværk måler selv ledningerne ind

I dag måler Greve Vandværk selv, hvor ledninger og ventiler er, for vandværket har anskaffet en professionel GPS og har koblet sig på GPSnet.dk, som giver meget præcise koordinater.

Anita Holm Lam har forladt sit skrivebord for en kort bemærkning, for hun skal lige måle en anboringsbøjle ind. Derefter kører hun tilbage til skrivebordet på vandværket, som ligger i Greve, hvor hun til daglig sidder som driftens GIS/tegne-medarbejder. Samtidig med at vandværket har god gavn af GPS’en og sparer penge på den, så har hun fået en mere afvekslende arbejdsdag.

Hurtig og billig registrering

GPS’en står lige bag ved Anita Holm Lams skrivebord, så hun hurtigt kan tage den, og det er da også især hastigheden i det nye instrument, det handler om, forklarer hun:

”Når et af sjakkene ringer for at få en ledning registreret, så kan jeg hurtigt snuppe GPS’en og smutte ud til dem. Vi behøver ikke at bestille nogen, der kommer om et to-tre dage. I øvrigt er jeg rigtig glad for at gøre det selv, for så har jeg set stedet og jeg ved, hvad der er blevet målt på.”

GPS’en er et enkelt instrument

Selv om en GPS er yderst avanceret, så er den samtidig uhyre enkel at bruge. Anita Holm Lam trækker simpelthen teleskopstokken ud, sætter en lille skærm fast midt på den og tænder for GPS’en, der sidder som en hat på toppen af stokken. Så er den klar. Derefter stiller hun stokken ved det, hun skal registrere, trykker 4 steder på en touch skærm og skriver, hvad det er, hun er ved at registrere. Anboringsbøjler har hun givet koden ’22’. Nu gemmer den lille skærm koden sammen med koordinaterne, og så tager hun hjem til skrivebordet igen.

Præcis til formålet

I de fleste tilfælde placerer hun stokken direkte på det, hun skal registrere, for så får hun omgående dets placering med få centimeterens nøjagtighed. Men nogle gange er det ikke muligt. Til hendes formål er det heldigvis rigeligt at måle et punkt, der ligger nogle centimeter derfra og så lægge centimeterne til selv. Det samme gælder for dybden, hvor Anita Holm Lam måler efter med en tommestok. Den dybde er desuden interessant for vandværkets medarbejdere, som gerne vil have tastet dybden ind i det digitale kort. GPS’en måler selv højden med en nøjagtighed på mindre end tre centimeter.

Alle vandværker kan være med

Greve Vandværk er et af landets mest avancerede vandværker, når det kommer til GIS og registreringer, men ifølge Anita Holm Lam er der ingen, der behøver at frygte en masse komplicerede procedurer, når de anskaffer en GPS. Den gør bare tingene hurtigere og billigere, mener hun:

”Efter vi har gået GPS’en, glider arbejdet på en enklere måde, og jeg får mere afveksling i arbejdsdagen, hvor jeg mest sidder ved skrivebordet. Jeg har også selv mulighed for at tilpasse GPS’en lidt, så den er en stor lettelse for os.”
Selv om en GPS er et avanceret instrument, så er den let at bruge. Det er erfaringen fra Greve Vandværk.


Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS