-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LANDBRUG: Landbrugskonsulent på afstand

Niels Frederik Skov Jensen driver sit landbrug på Lolland, og han får hjælp fra storebroder, som bor i Jylland. Computerprogrammet FarmWorks gør det enkelt.

Jens Christian Skov Jensen er agronom, og derfor fungerer han reelt som konsulent for sin broder Niels Frederik, som driver 250 hektar omkring deres barndomshjem på Lolland. Umiddelbart ligner det en oplagt løsning, men Jens Christian bor ved Randers, så han har anskaffet computerprogrammet FarmWorks for at klare opgaven. Desuden hjælper Jens Christian at øget præcision i mark driften hos Niels Frederik.

Konsulenten er med i traktoren

FarmWorks holder styr på markarbejdet, for over internettet får det hele tiden de data, som skærmen i Niels Frederiks traktor samler. Programmet har også styr på alle markerne, alle køresporerne og alle afgrøderne, så med det kan Jens Christian planlægge markarbejdet fra sit skrivebord.

En lille investering

Umiddelbart lyder det som en ekstremt avanceret løsning med massere af dyrt udstyr, men det er ikke tilfældet. Under efterårets kartoffeloptagning har Niels Frederik kun det basale i traktoren, nemlig en autostyring og en FmX-skærm, som er på internettet. Bort set fra det ligner Fendt traktoren sig selv.

Præcist arbejde giver ekstra udbytte

”Lige nu er de i gang med at tage kartofler op, og jeg kan se, at traktoren holder stille ved enden af marken,” fortæller Jens Christian, medens han peger på computerskærmen. Han følger spændt med, for han har planlagt årets kartoffelhøst minutiøst. ”Vi har haft autostyring på traktoren hele året, og det betyder, at vi har kørt så præcist, at jeg kunne lægge ekstra 15 bede ind på en af markerne. Her sidst på året er jeg ved at lave effektivitets rapporter for markarbejdet, så vi kan blive mere effektive til næste sæson.

Eksperimenter flytter bedriften

I det hele taget eksperimenterer de to brødre en del på landbruget, men Jens Christian kigger dybt i produkterne, før han foreslår noget nyt, fortæller han:

”FarmWorks gav rigtig god mening for os, for som agronom kan jeg virkelig hjælpe med at planlægge, men afstanden var et problem. Nu er vi ude over den, for det meste arbejde laver jeg på computeren, og jeg kommer desuden jævnligt på gården, for den er mit fødehjem.”

Udstyret på brødrenes bedrift

For at gøre arbejdet på deres fødehjem Hobygaard har brødrene Skov Jensen købt en FmX-skærm og en AgGPS Autopilot til traktoren, som kører efter RTK-korrektion fra GPSnet.dk. Og så har Jens Christian fået FarmWorks på sin computer.Niels Frederik Skov Jensen driver sit landbrug på Lolland, og hans broder Jens Christian i Nordjylland er hans landbrugskonsulent. Trods afstanden fungerer det fint, takket være computerprogrammet FarmWorks og et minimum af udstyr i traktoren.


Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS