-->
Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

LANDBRUG: RTK-korrektioner er ikke lige præcise

Autostyring er godt, har Robert Kristensen fra Lolland konstateret, men han har også opdaget, at kvaliteten af RTK-korrektionerne til autostyringen er mindst lige så vigtige.

En ukompliceret autostyring var det første møde, Robert Kristensen på Lolland fik med det moderne præcisionslandbrug. Autostyringen leverer det, han forventede og betalte for, nemlig at han kan arbejde nogle flere timer om dagen, og at han kan holde sig på lige kurs i marken i de mørke natter. Men i efteråret fik han chancen for at køre efter RTK-korrektioner fra GPSnet.dk, og pludselig blev autostyringen meget bedre.

Alle løfter opfyldt – og ikke mere

”Når man ikke er så god til at køre lige selv, er autostyring jo en genvej”, ler Robert Kristensen. ”Jeg havde talt med andre om autostyring, så jeg købte min egen, fordi den hjælper én med at køre lige, og fordi man kan køre om natten med den. Autostyringen virker fint nok, og den styrer efter nogle korrektioner, der hedder RangePoint”.

15 centimeter for meget

Nu vil Robert Kristensen skifte fra RangePoint til GPSnet.dk, forklarer han: ”Når du kører med mejetærskeren er nogle centimeter et stort problem, for du kan ikke udnytte skærbordet fuldt ud, og det piner mig, når jeg ser stråene glide forbi skæret. Desuden oplever jeg, at når jeg holder en pause i arbejdet og slukker for skærmen, så kan alle køresporerne i skærmen have flyttet sig en halv meter, når jeg tænder igen.”

RTK fra GPSnet.dk virker

I efteråret fik han chancen for at køre efter GPSnet.dk, og dermed leverede autostyringen pludselig meget mere end forventet, forklarer han:

”Det næste, vi skal have, er præcist RTK, for det virker bare. Med GPSnet.dk har jeg altid forbindelse, og det er helt præcist, og det giver nogle fordele, som jeg ikke havde regnet med, da jeg anskaffede autostyringen. Det er realistisk, at vi sparer omkring fem procent af både brændstoffet og kemien, når vi sprøjter, fordi vi ikke overlapper. Det tæller, for det er ikke unormalt, at vi skal roerne over seks til syv gange på en sæson. Når man er så præcis, finder man også efterhånden flere funktionerne i skærmen, så man kan gøre det endnu bedre.”

Robert Kristensens udstyr

Oprindeligt købte Robert Kristensen autostyringen EZ-Pilot fra Trimble, og han valgte at lade det køre efter RangePoint korrektioner, som er præcise inden for 15 centimeter, så længe han kører. Når han afbryder arbejdet og starter op igen senere, kan traktoren imidlertid begynde at køre op til en halv meter forskudt. GPSnet.dk rammer derimod inden for to centimeter uanset arbejdsgangen, vejret, bevoksning omkring marken og føreren.


”Det næste, vi skal have, er præcist RTK fra GPSnet.dk, for det virker bare. Det giver nogle fordele, som jeg ikke havde regnet med, da jeg anskaffede autostyringen": Robert Kristensen fra Lolland


Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbreve​ hvis du vil have tips og tilbud i din indbakke.

Kontaktinformationer

Geoteam A/S

Energivej 34, DK-2750 Ballerup - CVR: 28848633

Telefon: +45 77 33 22 33 - info@geoteam.dk

Åbningstid: ​Man.-Tors: 8.00-16.00
​          Fre: 8.00-15.30

GEOTEAM Support

Med supportaftale kan:
​Landbrugssupport kontaktes på tlf.: 77 33 22 88
​Landmålingssupport kontaktes på tlf.: 88 20 87 03
​Vi kan også kontaktes via support@geoteam.dk

​Vi gør selvfølgelig alt for at hjælpe dig igennem akut opståede problemer i marken eller spørgsmål og betjening af Trimble.

Få hjælp via Teamviewer fjernsupport. 

Hent software til Windows eller macOS